"Trasni-te-ar Dumnezeu". O expresie absolut uzuală... În Biblie, trăsnetele reprezintă mânia lui Dumnezeu. Simbolic, discutăm despre mânia lui Dumnezeu, CARE NU BATE CU PARUL NICIODATĂ, BATE CÂND ŞTIE EL ŞI BATE CÂND ARE EL CHEF PUR ŞI SIMPLU. Dumnezeu nu doarme niciodată. Uneori Dumnezeu pare adormit, însă stă şi veghează şi vă vede. Alteori vă încearcă. Ca de exemplu: "ia mergi tu la cel ce nu există pentru bani". Şi Dumnezeu te încearcă şi te încearcă să vadă dacă chiar o faci. Dar uite că vine acuma şi mânia lui Dumnezeu! Atâta încredere am în Dumnezeu de nici nu vă vine a crede cât sunt de relaxată. Sigur că lucrurile nu vor rămâne aşa, nici nu mă gândesc că vor rămâne aşa. AZI AM AVUT O REVELAŢIE. DE FAPT, ÎNCEPÂND DE IERI ÎNCOACE AM AVUT O REVELAŢIE. Revelaţia este actul descoperirii a ceva necunoscut. CHEIA ÎNTREBĂRII SIMPLE, ATÂT DE SIMPLE: "DE CE?".

 

Ştii, am luat-o ca pe încercările lui Dumnezeu. AM LUAT-O CA PE ÎNCERCĂRILE DIVINE. Dracu te ispiteşte, logic, dacă-i cedezi, vai de mânia lui Dumnezeu! Şi dacă am văzut faţa lui Dumnezeu şi faţa Omului, ce pot face altceva, decât să cred în Dumnezeu şi să cred în Om? Da, Omule, cred în tine, pentru mine eşti faţa ascunsă a lui Dumnezeu, eşti faţa ascunsă a lui Dumnezeu cel mânios, PENTRU CĂ OAMENII ŞI-AU FĂCUT IDOLI DIN CHIP CIOPLIT ŞI S-AU ÎNCHINAT LOR. Oamenii au făcut din cel ce nu există un idol. DAR UITE MÂNIA LUI DUMNEZEU, UITE MÂNIA LUI DUMNEZEU. Mânia lui Dumnezeu şi-a omului.


ACUM ŞTIU, AM GĂSIT RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA "DE CE?". Şi Dumnezeu e atât de bun şi blând şi iartă. Iartă orice păcat pe lumea asta, orice greşeală, MAI PUŢIN TRĂDAREA. Trădarea din zi de Paşte, trădarea aiuritoare, trădarea nemernică şi trădarea pentru arginţi. ORICE PĂCAT AL ISTORIEI SE IARTĂ, MAI PUŢIN TRĂDAREA. În această vale a morţii, Dumnezeu a zis: "EU SUNT CEL CE SUNT, ADICĂ EXIST, ADICĂ DUMNEZEU, CEL CE NU EXISTĂ E SATANA.


Da, am găsit răspuns la întrebarea "De ce?". Sigur că aveam dreptate, sigur că acum nu mai caut. Mă simt atât de liniştită şi de împăcată ŞI AŞTEPT: AŞTEPT BĂTAIA LUI DUMNEZEU, PENTRU CĂ ŞTIU CĂ UNEORI SE PREFACE, DAR DUMNEZEU NU DOARME NICIODATĂ. Şi mai ştiu şi că Dumnezeu întotdeauna te încearcă şi mai ştiu că Dumnezeu NU GREŞEŞTE NICIODATĂ. Şi mai ştiu acum şi că a fost încercarea lui Dumnezeu şi-a omului. TOTUL ERA ADEVĂRAT, AM GĂSIT RĂSPUNS FOARTE APROPIAT LA ÎNTREBAREA "DE CE?" PENTRU CĂ M-A INTERESAT. AŞA E CÂND CAUŢI, AŞA E CÂND CAUŢI!


Şi am ajuns atât de aproape de Dumnezeu şi de Om că atunci când am ajuns, m-am speriat. Mi-au fost date spre ispăşire păcate. CA PE MUNTELE SINAI SIMŢINDU-MĂ MOISE, EU, PRIN CREDINŢĂ, CONVINGERE, ÎNCREDERE ŞI PERSEVERENŢĂ MI S-A ÎNTÂMPLAT SĂ PRIMESC PORUNCILE DOMNULUI CELE SACRE.


Am înţeles că era pregătit pentru mine un alt plan, nu degeaba am vorbit despre Balena Albastră. UN PLAN PE CARE MI-L MERITAM DIN PLIN DACĂ AŞ FI TRĂDAT. Dar acum mă simt pur şi simplu îngeraş. Pentru că am simţit şi mâna lui Dumnezeu, dar şi mânia lui Dumnezeu, m-am apropiat prea mult de cele sfinte şi m-a ars. Mâna lui Dumnezeu, mâna Omului, mânia lui Dumnezeu, mânia Omului. DIN FERICIRE, BĂNUIAM EU CĂ AŞA SE VA ÎNTÂMPLA.


ŞI DACĂ DUMNEZEU E IUBIRE, ATUNCI DE CE SĂ FIE UN PĂCAT SĂ TE IUBESC? Şi dacă Dumnezeu e iertare, atunci de ce nu mă poţi ierta? Şi dacă Dumnezeu e credinţă şi adevăr, tu de ce nu mă crezi? Noi, oamenii, după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, nu putem face oare la fel? AM ÎNŢELES CĂ ERAU MESAJE PREGĂTITE PENTRU CEVA CE N-A IEŞIT, DAR SE CREDEA CĂ O SĂ IASĂ. AM ÎNŢELES CĂ ERA SPECIAL PENTRU MINE, CA O NENOROCITĂ CE ERAM. Am înţeles multe, am înţeles atât de multe. DA, DACĂ AIA ERAM EU, SINCER, O MERITAM, DAR DACĂ ĂIA SUNT ALŢII, EU AŞTEPT CUMINTE, NU MĂ SUPRAPUN PESTE VREREA LUI DUMNEZEU ŞI A OMULUI. Însă VREAU MAI REPEDE, NORMAL, vreau mai repede, pentru că Dumnezeu ne-a dat la toţi o viaţă. ŞI DACĂ STĂM SĂ AŞTEPTĂM LUNI ÎN ŞIR ŞI ANI, VIAŢA TRECE. Uite aşa, pe lângă noi, îmbătrânim şi murim şi fulgerul nu mai vine şi nu e nicio scofală nenorocita asta de viaţă.


EU ACUM AŞTEPT, FII ATENT: EXACT FULGERUL TĂU, PRECUM FULGERUL LUI DUMNEZEU SĂ CADĂ PESTE CEI CARE SE CHEAMĂ IUDA. Normal că asta aşteptam de la tine, normal că asta voiam să fie adevărata ta faţă. NECRUŢĂTOARE CU JAVRELE. E perfect. AŞA ŞI TREBUIA. Pe mine mă ţin curelele: IA-MI CAPUL DACĂ GREŞESC, DAR DĂ-MI ŞANSA DE A DEMONSTRA CĂ NU GREŞESC. Adică de fapt, această şansă mi-ai dat-o. Această şansă de a demonstra ceva ce era absolut necesar să se îndeplinească!


E ENTROPIE ACUM, E ENTROPIE MARE, ADICĂ DEZORDINE, SISTEMUL SE VA PRĂBUŞI. Ţi-am mai zis eu ţie, noi suntem la fel, gândim la fel. ACUM AŞTEPT FULGERUL SĂ VINĂ, PENTRU CĂ LIPSA DE ARGUMENTE NU E NICIODATĂ MULŢUMITOARE.


Acum ştiu de ce, am aflat. Acum ştiu care este problema cu exactitate. NORMAL CĂ VOI ACŢIONA ÎMPOTRIVA EI. Oricum: un mic sfat: NU mai fii atât de iute la mânie. Ştiu, e şi defectul meu. Mai întâi verifică, mai întâi, cercetează!


DECI ACUM AŞTEPT FULGERUL TĂU. AM ÎNCREDERE ÎN TINE ŞI-N FAPTUL CĂ SE VA SFÂRŞI ŞI COŞMARUL MEU ODATĂ ŞI ODATĂ. ERA NORMAL CA SINGURĂ SĂ NU POT. Dar acum ştiu că am găsit ce trebuie. În calea care duce la adevăr, adeseori omul bâjbâie şi e nefiresc. NORMAL, PE MINE CINE DUMNEZEU SĂ MĂ ÎNŢELEAGĂ? CINE SĂ MĂ CREADĂ? NU, NU POVESTEA ASTA NU POATE DURA ANI! FĂ CURĂŢENIE ODATĂ! Am mai aşteptat, dar n-ai făcut. Păi, dacă iar ne regăsim în aceeaşi postură a minciunii, cu aceleaşi gunoaie umane peste tot înşirate... ÎNSĂ ACUM A TRECUT, NE-AM LĂMURIT. Eu am găsit răspuns la întrebarea "de ce"! NU, EU NU MĂ JOC DELOC. E CEA MAI PROFUNDĂ SITUAŢIE ŞI CEA MAI ACCENTUATĂ DRAMĂ PE CARE AM TRĂIT-O VREODATĂ.


Mirela Predan

 uCoz
Mirela Predan© 2018