PLANŞĂ DE LUCRU - CE MĂ FRĂMÂNTĂ (continuare)
 

Din seara de sfârşit de septembrie în care tu te-ai întâlnit cu cel ce nu există...

 


CARE E FINALITATEA?

În seara aia de sfârşit de septembrie tu ai spus că pleci până la şosea. Ai plecat, ai venit câteva ore mai târziu, timp în care te-ai întâlnit şi ai discutat cu cel ce nu există. Cu siguranţă despre mine, ce anume habar n-am.


A doua zi, din senin, ai făcut circul ăla la telefon cu mine, urmând, bineînţeles despărţirea, după acelaşi tipar. NU ŢI-AM SPUS ŞI NU ŢI-AM REPROŞAT NICIODATĂ, PROBABIL CĂ LA NEVOIE AM FOST PRIMA CARE AM ALERGAT ÎN APĂRAREA TA. Nu ţi-am reproşat niciodată, cât am suferit nici nu mai contează. Cât de bine a fost să-l crezi pe cel ce nu există de fiecare dată, iarăşi e redundant să-ţi mai descriu, chiar n-are niciun rost.


Cu toate astea, am avut puterea să cred că totul va fi bine, că se poate un nou început, dar acest nou început a însemnat din nou durere pentru mine şi manevră josnică a lui cel ce nu există, tratament desconsiderant tot la adresa mea, la adresa mea, nu la adresa lui cel ce nu există şi aşa mai departe. CE CAUŢI TU DE VORBĂ CU CEL CE NU EXISTĂ? Şi dacă totuşi vorbeşti, atunci de ce mai îndrăzneşti să-l crezi? Nu te-a minţit destul, nu te-a manipulat destul, nu şi-a bătut joc de tine destul? Ce ţi-am zis eu chiar şi când mi-ai propus să mă împac cu cel ce nu există? De împăcat cu cel ce nu există nu se poate pentru că nu se poate, dar accept să tac. Până când? Până când te vei supăra pe mine fără motiv din senin iar. Bineînţeles că asta s-a întâmplat, bineînţeles că am răbufnit pentru că n-aveam cum să nu răbufnesc şi asta a fost. Degeaba ai încercat să mă minţi că... nu-l crezi tu pe cel ce nu există, că nu e aşa. OK, dar ce s-a întâmplat în seara aia de sfârşit de septembrie şi de ce-a urmat ce-a urmat? Azi te porţi cu mine ca un înger, mâine mă batjocoreşti din cauza lui cel ce nu există, suişuri şi coborâşuri în funcţie de cel ce nu există, iar cel ce nu există normal că profită, PENTRU CĂ EŞTI SLAB ŞI ASCULŢI DE EL, NU SE VEDE CLAR? OK, am înţeles, însă manipularea a durat până în... prin octombrie, atunci trebuia să te fi lămurit ce înseamnă cel ce nu există, ÎNSĂ TU AI CONTINUAT. Ai continuat acelaşi teatru până când... ai avut nevoie de mine. Eram ciumata, eram proscrisa, eram de toate, iar cel ce nu există era sfântul care te-a batjocorit într-un asemenea hal. FĂRĂ SĂ ÎNŢELEG VREODATĂ DE CE, DECÂT PRIN PRISMA LUI CEL CE NU EXISTĂ. NU MINŢI, EU NU ASCULT MINCIUNA, NU-MI SPUNE CĂ NU AR FI AŞA, PENTRU CĂ NU TE CRED, NU CRED CĂ CEL CE NU EXISTĂ NICIODATĂ NU S-A BĂGAT! Doar ca să-mi provoace mie suferinţă, iar tu, senin, fără nicio remuşcare în definitiv, fără să te gândeşti că puteam fi şi nevinovată, ai acceptat.


ŞI DACĂ ATUNCI A IEŞIT PROST, CUM CREZI TU CĂ ACUMA IESE BINE? CE IESE BINE ŞI, ÎN DEFINITIV, ACUMA CE SE ÎNTÂMPLĂ, SE REIA? Foarte bine, mă, stai tu cu cel ce nu există, ca să te batjocorească în continuare, să te calce în picioare, ce rol am eu, ce caut eu aicea, pentru ce m-ai chemat. Să-mi spui ce? Să mă împac cu cel ce nu există? În aceleaşi condiţii de boală şi de nesănătate mintală. Ai vrut să mă şochezi cu orice preţ, ai reuşit şi când ţi-am spus ce face cel ce nu există şi că-mi declară război şi face numai mojicii, tu ce-ai zis? NIMIC. NIMIC, NIMIC DA?


Şi atunci...


CARE SĂ FIE FINALITATEA?

 

DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE FINALITATEA E CLARĂ: ORI CU CEL CE NU EXISTĂ, ORI CU MINE, pentru că nu e loc de mijloc, asta este clar. O să te păcălească, o să te batjocorească din nou cel ce nu există, eu voi fi departe şi absentă, uite-te în oglindă dacă poţi şi dacă-l mai crezi, asta e problema, în definitiv, şi de morală şi de conştiinţă a ta! A ta nu a mea. EU NU MAI VREAU, PENTRU CĂ M-AM SIMŢIT ULTIMUL GUNOI DE OM SĂ FACI CU MINE EXACT CEEA CE ŢI-A SPUS CĂ TREBUIE SĂ FACI CEL CE NU EXISTĂ. Cel ce nu există atâta a putut să facă şi să-ţi ceară, DAR TU L-AI ASCULTAT, IAR PENTRU ASTA A FOST NUMAI VINA TA!


NU, nu vorbesc prostii, măcar dacă erai abil, mă lăsai pe mine în pace, nu-mi spuneai de... cel ce nu există! Mă lăsai în pace şi nu te mai chinuiai, şi nu mă mai chinuiam. Să vorbim despre ce? Despre cel ce nu există! Asta pentru mine echivala cu sinuciderea, deci erau porunci din jocul Balena Albastră practic, CEEA CE MĂ DOARE ESTE CĂ TU NU AI REALIZAT CĂ ORICUM MĂ CHINUI INUTIL, PENTRU CĂ NU TE VA RECOMPENSA NICIODATĂ CEL CE NU EXISTĂ PENTRU ASTA, CI DIMPOTRIVĂ, ÎŢI VA FACE NUMAI PROBLEME ŞI NUMAI NESĂRATE. Inclusiv lăsându-te singur, inclusiv lăsându-mă singură. Nu contează. În definitiv mă descurc şi viaţa merge înainte.


Uneori mi-a fost rău şi ţie nu ţi-a păsat. Alteori a fost ziua mea şi ţie nu ţi-a păsat. Alteori am avut probleme şi ţie nu ţi-a păsat. Alteori m-am chinuit cu singurătatea şi tristeţea şi ţie nu ţi-a păsat. Chiar dacă nu te-am minţit niciodată, chiar dacă nu te-am batjocorit niciodată, iar cel ce nu există a făcut-o de atâtea ori, cel ce nu există a avut întâietate înaintea mea. Şi în loc să-l urăşti pe cel ce nu există, mă urăşti pe mine şi mă mai şi iei la întrebări judecându-mă de ce-l urăsc. Şi în loc să te răzbuni pe cel ce nu există, te răzbuni tot pe mine. Şi în loc să mă înţelegi pe mine, îl înţelegi pe cel ce nu există. Şi nu te simţi prost în primul rând faţă de tine însuţi, abia după aia faţă de mine.


Vor mai trece probabil două, trei luni, şapte şi iar vei realiza că cel ce nu există este un gunoi şi minte. Iar vei avea nevoie de mine, iar mă vei chema, dar EU VOI FI DEPARTE ŞI VOI FI ABSENTĂ ŞI NU-MI VA MAI PĂSA. Să-ţi spun şi eu laconic: "lasă, stai cu cel ce nu există că e bun cel ce nu există, mie aşa mi se pare că e bun, tu eşti un neadaptat, un gelos, un jegos, un hoţ, avea dreptate cel ce nu există". Dacă ţi-aş fi spus eu asta cum te-ai fi simţit. PUNE-TE PUŢIN ÎN PIELEA MEA.

 

ŞI ATUNCI CARE SĂ FIE FINALITATEA?


PENTRU CEL CE NU EXISTĂ, FINALITATEA NU POATE FI DECÂT PUŞCĂRIA. ATUNCI LIBERI DE MIZERIILE LUI, AMÂNDOI VOM PUTEA SĂ VEDEM ÎN LINIŞTE CARE ESTE PROBLEMA ŞI ATUNCI AMÂNDOI, ÎN LINIŞTE, VOM PUTEA SĂ STĂM ŞI SĂ VEDEM DESPRE CE E VORBA DE FAPT. Nici eu, nici tu până atunci nu ne vom putea realiza. Este o chestiune practică, absolut deloc de răzbunare. Pur şi simplu, dacă el e arestat PENTRU INFRACŢIUNI REALE ŞI ARE LA ACTIV DESTULE, ATUNCI ORICE COŞMAR, ŞI-AL MEU, ŞI AL TĂU S-A TERMINAT!


Însă din punctul meu vedere, în raport de noi doi, finalitatea nu poate fi decât din două una şi cât mai repede posibil, pentru că m-am săturat ŞI DE AMÂNĂRI, ŞI DE PRELUNGIRI, ŞI DE DE TOATE.

 

1. Varianta pe care mi-o doresc din tot sufletul: să ne împăcăm şi să mergem în continuare. Nu te-am uitat, încă sufăr, te stimez enorm, te iubesc enorm, ÎNSĂ FĂRĂ CEL CE NU EXISTĂ. Cel ce nu există NU mai are ce să caute în viaţa mea. Sub nicio formă, pe cel ce nu există NU mi-l mai ADUCI NICIODATĂ ÎN DISCUŢIE LA MODUL POZITIV, NU-MI MAI CERI NICIODATĂ CU EL NICIO ÎMPĂCARE, NU MAI CREZI NICIODATĂ MIZERIILE LUI DESPRE MINE, NU MĂ MAI LAŞI NICIODATĂ ÎN BĂTAIA PUŞTII LUI CEL CE NU EXISTĂ, DÂND VINA TOT PE MINE CĂ AM FĂCUT CE DE FAPT. Eu sunt anti-cel ce nu există. Mă laşi aşa! NU cred că-l iubeşti deloc pe cel ce nu există, atunci NU MAI REACŢIONA CA UN ÎNDRĂGOSTIT ÎN PRIVINŢA LUI CEL CE NU EXISTĂ. Dacă a fost test, era cazul să-l opreşti cel puţin în privinţa mea, dacă este dorinţă reală de împăcare cu cel ce nu există, ATUNCI EŞTI JALNIC, ÎMI PARE RĂU ŞI EŞTI ABSOLUT DEMN DE CONDAMNAT.


2. Iar îţi spune cel ce nu există despre mine o tâmpenie, iar o crezi, iar mă batjocoreşti pe mine pentru el, pe urmă iar te convingi cine este cel ce nu există, dar ţi-e jenă să mă suni, iar crezi că eu te fac de râs pentru că... normal, am fost singura care te-am susţinut sincer şi din suflet, bineînţeles, gunoaiele din jurul tău nu te făceau, iar ai nu ştiu ce impresii, iar mă alungi sau iar mă chemi surâzător să-mi spui că te-ai împăcat cu cel ce nu există şi să-mi ceri să fac acelaşi lucru, neînţelegând că pentru mine asta înseamnă sinucidere şi pentru tine după tot ceea ce-ai păţit şi tu cu el, neînţelegând că eu nu pot fi judecată după acelaşi calapod cu alţii, iar intervine o problemă, eu voi fi din nou acolo, iar intervine cel ce nu există, iar mă alungi. NU, GATA, ATUNCI PUNEM PUNCT ACUM PRIETENIEI.


TU ALEGI. Nu ştiu, nu ţi-am interzis să stai de vorbă cu cel ce nu există, ÎN SCHIMB, ÎŢI INTERZIC SĂ MĂ MAI BATJOCOREŞTI PE MINE VREODATĂ PENTRU CEL CE NU EXISTĂ. Dacă tu asta simţi că trebuie: să mă batjocoreşti pe mine pentru cel ce nu există, de ce Dumnezeului nu m-ai lăsat în pace demult, de ce Dumnezeului nu m-ai lăsat în pace pur şi simplu. Păi, dacă cel ce nu există e mai bun decât mine în opinia ta, ATUNCI CE ROST MAI ARE ŞI SĂ MĂ LUPT CU CEL CE NU EXISTĂ PENTRU TINE, ŞI SĂ TE APĂR DE CEL CE NU EXISTĂ, ŞI SĂ STAU SĂ MĂ BATJOCOREASCĂ PE MINE CEL CE NU EXISTĂ.


Adică, în definitiv, numai tu ştii ce-a fost: test, convingere a ta în cel ce nu există, păcăleală sau teamă din partea ta faţă de cel ce nu există. ÎN FUNCŢIE DE CE-A FOST, TU ALEGI!


Dar să ştii un singur lucru că dacă alegi să rămânem totuşi împreună şi mai trece un timp şi iar intervine cel ce nu există, iar îl crezi pe cel ce nu există, iar mă batjocoreşti pe mine pentru cel ce nu există, atunci chiar că-mi vei fi duşman. NU ŢI-AM CERUT DECÂT SĂ MĂ LAŞI PE MINE ÎN PACE ÎN RAPORT DE CEL CE NU EXISTĂ, ATÂTA TOT DE FAPT. Unde sunt eu, NU este loc şi de cel ce nu există şi unde cel ce nu există este, ACOLO NU AM CE SĂ CAUT EU, să ştii foarte clar. Cel ce nu există mă urăşte, este obsedat de mine ca femeie, vrea să se răzbune pe mine din dragoste şi orgoliu rănit, mi-a făcut numai probleme crezând că o să-mi arate el mie că sunt la pâmânt, pentru că nu i-am împărtăşit batjocura cu amanta ascunsă, ÎNŢELEGE SĂ ÎNCETEZI SĂ MĂ MAI TORTUREZI PE MINE PENTRU CEL CE NU EXISTĂ, DIN CAUZA LUI CEL CE NU EXISTĂ SAU PENTRU CEL CE NU EXISTĂ.


Dacă vrei să te tratez ca pe Ştefan Ghinea sau pe Florică Ioniţă, eu pot face şi asta, nu-i nicio problemă, adică cu indiferenţă. N-am treabă cu tine, n-ai treabă cu mine.


SIGUR CĂ MĂ DOARE, DAR CE ROST ARE? Dacă tu, într-o seară de septembrie te-ai dus, te-ai întâlnit cu cel ce nu există, l-ai crezut pe cel ce nu există, ai venit şi ţi-ai bătut joc de mine. NU SUNT OMUL REPROŞURILOR, DAR VĂD CĂ SE REPETĂ ACUM POVESTEA IAR. Vei ajunge rău, vei ajunge prost, te vei lupta oricum toată viaţa cu cel ce nu există şi cu manevrele sale, dar vei pierde un puternic aliat în persoana mea dacă mai faci aşa.


DECI FINALITATEA VA FI ASTA: ACUM, CÂT MAI REPEDE. Nu iar stai, că să vorbesc cu cel ce nu există, ăla iar o să-ţi spună o aberaţie de mine, tu iar n-o să recunoşti că ţi-a spus, din senin, aşa, te-a apucat pe tine să-ţi baţi joc de mine. Incredibil.

 

Cu mine sunt doar două variante, dar cu ceilalţi?


SFATUL MEU: SCAPĂ DE TOATE OTREPELE LUI CEL CE NU EXISTĂ! ACUM! Cât mai repede, nu le da posibilitatea ca mâine să se răscoale şi să-ţi dea în cap. Cum: păi, zi-le aşa: "uite, ştii ceva, m-am răzgândit, de mâine nu mai vreau să fie nimeni cu cel ce nu există, gata, distracţia s-a terminat". Şi bineînţeles că ei vor protesta şi vor rămâne cu cel ce nu există. Şi atunci alungă-i, nene! Gata, dă-o dracului de treabă! Nu se poate aşa ceva! Deci ideea este că eşti în pericol, iar pericolul subzistă, pentru că pericolul este la cel ce nu există, în mod absolut garantat. ATUNCI ÎNLĂTURĂ PERICOLUL. Dacă n-o vei face şi cât mai repede, atunci cu siguranţă va fi rău pentru tine, jigodiile vor prospera, iar ţie cu cel ce nu există nu-ţi va fi deloc bine, fii serios! Deci... Gata, s-a terminat! Ştii şi tu cum să scapi de ei dacă vrei. Chiar începând de mâine. M-AM SĂTURAT ŞI DE TEAMA ASTA A MUŞCATULUI DE FUND PE LA SPATE, ŞI DE PROTESTELE LOR ŞI DE CÂRCOTEALA LOR ŞI DE TOT! Nu ştiu, sunt mai multe metode, dar cine a fost în stare să se preteze în halul ăla alături de cel ce nu există, nu cred că trebuie să mai aştepţi acuma să evolueze în aşa fel lucrurile încât să-ţi dea în cap.


Mirela Predan


Va urma

 

 uCoz
Mirela Predan© 2018