Vine februarie iar... Şi e luna în care ne-am întâlnit prima dată. Atmosfera de atunci o resimt, îmi străpunge sufletul şi mă simt nostalgică, cu un dor infinit de tine şi de viaţă. Pentru că zi de zi mi-e dor de ziua în care ne-am întâlnit prima oară, pentru că zi de zi aş vrea să fac din clipa efemeră a fulgilor de nea care cădeau o eternitate. Şi zi de zi mi-e dor de acea zi, şi zi de zi mi-e dor de tine, clipă de clipă, ceas de ceas, atât de rece şi de pustie. Nu sunt fericită pentru că am uitat să mai visez, nu sunt fericită pentru că am uitat să mai iubesc, nu sunt fericită pentru că am uitat să mă mai gândesc la tine. Şi cât de mult ai dat vieţii mele un sens. Din ziua în care noi ne-am întâlnit şi până azi când am rămas... rece ca fulgii de zăpadă ce veneau, tristă şi pustie.


Vine 4 februarie din nou... 4 februarie 2014 cred că a fost cea mai fericită zi din viaţa mea, fără să realizez cât a însemnat această întâlnire. Era o zi de marţi, da, era o zi de marţi. Îmi aduc bine aminte. Lucram pe vremea aceea în Primărie. Şi de acolo am plecat. M-ai dus până la tine. Şoaptele, vorbele, teama, misterul, dulceaţa unor vibraţii parcă le mai simt, ne tatonam, ne miroseam, nu ne cunoşteam. Şi cât de dor mi-a fost de atunci de tine... Cât de dor mi-a fost de tine.


Da, eu cred în dragoste la prima vedere şi în destin, în mireasma fericirii împietrite în amintiri, eu cred în suflete pereche şi în realizarea viselor, eu cred că Făt-Frumos pe un cal alb, când totul era în jurul meu doar alb a venit. Da, a venit la mine.


Dragul meu, se împlinesc patru ani, patru ani şi clipele acelea îmi sunt mai vii ca niciodată întipărite în minte. Patru ani de chin, de oscilaţii, de dor, de bucurie şi venin, patru ani în care nu cred să fi fost nicio zi în care să nu mă fi gândit măcar un pic la tine...


Şi vreau, şi vreau... Să fie veşnic 4 februarie şi o viaţă să ne tot întâlnim, să fie veşnic 4 februarie şi după patru ani, când, ai rămas acelaşi mister cu dureri şi chin, cu drag şi neîmpliniri, cu vise, speranţe şi totuşi împliniri, alături de mine, alături de tine, aşa cum o viaţă îmi doresc să fiu alături de tine.


FEBRUARIE DIN NOU. DE 4 ANI, EU TE IUBESC NUMAI ŞI NUMAI PE TINE! DA, TE-AM IUBIT DE LA PRIMA PRIVIRE.


Mirela PredanuCoz
Mirela Predan© 2018